Wilman katkokset ja monivaiheinen tunnistautuminen

Wilmaan on kohdistunut viime aikoina toistuvia ja kohdennettuja palvelunestohyökkäyksiä, joiden määrä on nelinkertaistunut viimeisten viikkojen aikana. Hyökkäykset ovat olleet aiempaa monipuolisempia ja pitkäkestoisempia ja ne ovat aiheuttaneet tilapäisiä Wilman häiriöitä ja käyttökatkoksia verkkoliikenteen ruuhkautuessa. Kyseessä ei ole tietomurto tai tietoturvaan liittyvä ongelma, joten Wilman käyttäjien ei tarvitse olla huolissaan. Ohjelmatoimittaja tekee jatkuvasti töitä tilanteen korjaamiseksi.

Kaikki Wilma-käyttäjät, joiden Wilma-käyttäjätunnus on sähköpostiosoite, eli ns. uudentyyppinen tunnus, voivat ottaa käyttöön monivaiheisen tunnistautumisen ja sen käyttöönottoa suositellaan.  

Monivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

Kun toiminto on otettu onnistuneesti käyttöön, Wilma kysyy kirjautumisen yhteydessä vahvistuskoodia. Avaa Authenticator-sovellus, katso siitä vahvistuskoodi ja syötä se kenttään.

Huom. Kun otat toiminnon käyttöön, sinut kirjataan automaattisesti ulos Wilmasta kaikilla laitteilla ja selaimilla, joilla olet kirjautuneena sisään käyttöönottohetkellä.